OBXECTIVOS
• Coñecer que é o proceso de nutrición: dende o pensamento ata o hábito. Pasando de vivir para comer a comer para vivir.
• Reflexionar sobre a avalancha de coñecementos en nutrición: proporcionar puntos clave con evidencia científica.
• Proporcionar información actualizada sobre conceptos básicos: Macronutrientes. Micronutrientes. Transxénicos. Lácteos. Xaxún.
• Proporcionar unha nova ollada á educación sanitaria: da educación ás autoridades de autoxestión. Favorecer o espírito científico e valorar o que xa sabemos.
• Axudar a integrar o coñecemento na nosa vida diaria.
CONTIDOS
• Macronutrientes.
• Micronutrientes.
• Recomendacións de guías e sociedades científicas.
• Fame e os seus tipos.
• Mindfuleating.
• Psiconeuroimmunoendocrinoloxía: nutrición e emocións. Microbiota intestinal.
• Cáncer e enfermidades crónicas non transmisibles: Papel da nutrición.
• A combinación de alimentos. Construír un menú semanal.
FORMATO
Nos dous primeiros talleres os contidos teóricos desenvolveranse cun formato participativo con dinámica individual, pequeno grupo e reparto de grupos.
O terceiro taller adicarémolo a monitoraxe e busca de solucións ás dificultades atopadas.